Dertig heftruckchauffeurs, waaronder vijf vrouwelijke deelnemers, deden afgelopen zaterdag mee aan de Heftruckcup bij Motrac Almere, importeur van Linde hef- en magazijntrucks. Het is al voor de dertiende keer dat heftruckchauffeurs bij Motrac hun kunsten kunnen tonen en strijden om de titel ‘Beste heftruckchauffeur van Nederland’.
Tekst

De dertig heftruckchauffeurs toonden in twee verschillende proeven hun kunsten. Hierbij werd hun behendig en snelheid getest onder aanmoediging van enthousiaste supporters. Na een stapelspel met kratten en een Linde heftruck, en een zenuwslopend precisie spel met golfballen en een Linde reachtruch kwamen er vijf finalisten uit de bus.
Tijdens het finalespel reden de beste vijf chauffeurs om beurten tegen elkaar, waarbij ze de blokken moesten stapelen en deze stapel uiteindelijk op een paal moesten plaatsen. Moeilijker dan gedacht werd, want wie niet precies genoeg stapelt kan de toren laten wankelen en vallen terwijl de finishlijn nadert.

Winnaars naar NationsCup in Duitsland

Na een spannende strijd viel de beslissing. Arend Jan Beens van MBI mocht de bronzen miniatuur heftruck in ontvangst nemen. De winnaar van vorig jaar, Tonny Koster van Mc Cain, kreeg de zilveren heftruck mee naar huis. En degene die met de gouden heftruck huiswaarts reed en zich een jaar lang de ‘Beste heftruckchauffeur van Nederland’ mag noemen, is William van Wetten van Lineage Vlissingen. Deze drie finalisten vormen het team dat Nederland op 25 en 26 oktober mag vertegenwoordigen op de NationsCup van Linde Material Handling in Aschaffenburg.

Terugblik HeftruckCup 2024

Voorronde HeftruckCup kratten stapelen
Cateringplein
Spel met golfballen bij HeftruckCup 2024
Speluitleg HeftruckCup 2024
Geconcentreerde heftruckchauffeurs bij HeftruckCup 2024