In dit blog bespreken we een aantal misvattingen over het automatiseren van intern transport en onderbouwen we deze met de juiste oplossing.
Tekst

Automatiseren kost veel tijd om te implementeren.

Zoals bij elk project geldt: hoe groter het project, hoe langer het duurt! Een eenvoudig, systeem kan binnen een paar weken worden geïmplementeerd. We hebben momenteel een aantal van onze L-MATIC stapelaars en AMR's voor snelle levering en implementatie!

Automatisering is duur en alleen voor grote bedrijven om het de moeite waard te maken.

Dit hangt echt af van de grootte van het totale systeem. Ja, geautomatiseerde trucks zijn duurder dan handmatige trucks, maar niet zo duur dat ze ongeschikt zijn voor kleine/middelgrote bedrijven. Al onze geautomatiseerde trucks kunnen geleased worden met behulp van onze interne financieringsmaatschappij en als we kijken naar de besparingen op arbeidskosten, zullen bedrijven merken dat ze niet meer kapitaal hoeven uit te geven.

Je moet een grote truckvloot hebben om automatisering de moeite waard te maken.

Absoluut niet. Al onze systemen zijn schaalbaar. We kunnen en hebben systemen voor één truck geïmplementeerd. Veel bedrijven automatiseren in fasen en richten zich om te beginnen op één stroom en breiden de scope uit zodra het systeem operationeel is en voordeel oplevert.

Het is moeilijk om geautomatiseerde trucks in te passen in een bestaand Warehouse Management Systeem.

Onze geautomatiseerde trucks worden geleverd met een standaard interface die compatibel is met de meeste WMS-systemen. Ons softwareteam kan samen met u zorgen voor een naadloze integratie in uw systeem met behulp van een interface of middleware.

Geautomatiseerde trucks hebben beperkte hefhoogtes.

Ons geautomatiseerde assortiment omvat onder andere stapelaars, reachtrucks en zelfs Very Narrow Aisle trucks die een hefhoogte tot 16 meter hebben, net als een handmatige te bedienen truck!

Automatiseren met Linde C-Matic AMR's
Automatiseren met Linde R-Matic agv's
Tekst

Naast bovenstaande misvattingen roept de inzet van AGV’s bij velen ook nog vragen op. Ook hier geven we graag antwoord op.

Wat als ik iets kleiners nodig heb dan een hef- of magazijntruck?

Naast onze serie geautomatiseerde trucks hebben we ook twee AMR-oplossingen (Automated Mobile Robot), die ideaal zijn voor activiteiten met beperkte ruimte.

Wat als automatisering mijn huidige magazijnindeling verandert en andere onderdelen van mijn bedrijf beïnvloedt?

We kunnen u helpen met een complete oplossing, die alles kan omvatten van magazijnontwerp en opslagoplossingen tot transportsystemen en geautomatiseerde oplossingen om u een complete oplossing op maat te bieden. Motrac doet zeker niet alleen hef- en magazijntrucks!

Hoe weet ik of automatisering geschikt is voor mij?

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom u automatisering overweegt. Of het nu een krappe arbeidsmarkt is, bezorgdheid over de veiligheid of de wens om handmatige taken die geen waarde toevoegen te schrappen. Ons team van automatiseringsspecialisten kan samen met u bekijken of een geautomatiseerde oplossing de juiste keuze voor u is. U kunt hier zelfs een snelle vragenlijst beantwoorden, de Quick Check, om te zien of automatisering de juiste keuze is voor uw bedrijf.

Stel dat ik nog steeds geen idee heb waar ik moet beginnen?

Ons team van specialisten zal u helpen bij het identificeren van succesfactoren voor automatisering. Bel ons om een afspraak te maken voor een gesprek of een bezoek op locatie, zodat we uw doelen kunnen begrijpen en kunnen vaststellen of automatisering de juiste oplossing is voor uw bedrijf.

Heeft u meer vragen over automatisering of u wilt praten over uw behoeften op het gebied van intralogistiek in het algemeen, neem dan contact met ons op. We horen graag van u!