Bedrijven die gebruik maken van intern transport, hebben allemaal te maken met hun eigen specifieke intralogistieke uitdagingen. Deze weken geven we tips die u helpen uw intern transport duurzamer én kostenefficiënter in te zetten. In deze blog geven we u alweer onze derde tip: hoe u duurzaam kunt besparen door gereviseerde, gebruikte trucks van topklasse aan te schaffen.
Tekst

Een manier om op duurzame wijze invulling te geven aan uw truckvloot is door te kiezen voor gereviseerde occasion trucks van Motrac. Dit zijn gebruikte heftrucks en magazijntrucks die na een grondige revisie te koop worden aangeboden. De revisie verlengt onder andere de levensduur van de gebruikte truck, waardoor u bijdraagt aan een circulaire economie. Gereviseerde occasion trucks zijn beduidend goedkoper dan de nieuwe varianten en voldoen door het strenge revisieproces wel aan dezelfde eisen als nieuwe exemplaren.

Revisieproces van gebruikte Linde hef- en magazijntrucks
Tekst

Voordelen gereviseerde occasion trucks

Er zijn verschillende manieren om de tijd dat uw truck vanwege onderhoud niet inzetbaar is in de operatie te verkorten.

  • Revisie van een gebruikte truck vraagt aanzienlijk minder grondstoffen dan de productie van nieuwe hef- of magazijntrucks (kleinere ecologische voetafdruk).
  • Geen CO2-uitstoot voor de productie van een nieuwe truck als u kiest voor een gereviseerde occasion truck (kleinere ecologische voetafdruk).
  • Minder afval doordat de levensduur van de gebruikte truck wordt verlengd.
  • Gereviseerde occasion trucks zijn sneller leverbaar dan nieuwe trucks.
  • Gereviseerde gebruikte trucks zijn vaak 30% tot 50% goedkoper dan nieuwe trucks.
  • Een duurzaam imago door bewust te kiezen voor revisie.
  • Sommige leveranciers gebruiken bij het afleverklaar maken van een gebruikte truck originele delen, wat de levensduur van deze onderdelen verlengt.

Een nadeel van gereviseerde occasion trucks is dat u afhankelijk bent van de voorraad. Het kan zijn dat er tijdelijk geen gereviseerde trucks beschikbaar zijn van het type truck dat u zoekt. U kunt dan kiezen voor een gereviseerde truck met vergelijkbare specificaties. Daarnaast is het mogelijk de truck die wel beschikbaar is uit te rusten met opties die voor uw toepassing nodig zijn.

Tekst

Wanneer is een gereviseerde occasion truck interessant?

Of de aankoop van gereviseerde gebruikte trucks voor uw bedrijf interessant is, hangt van een aantal aspecten af:

Gebruiksfrequentie

Wanneer u de truck relatief weinig gebruikt, is het interessant om een gereviseerde gebruikte truck te kiezen. De aanschafprijs van een nieuwe truck staat dan namelijk niet in verhouding met het relatief lage gebruik van de machine.

Gebruiksomstandigheden

Als u de truck wilt inzetten in een omgeving die het slijtageproces versnelt, is een gereviseerde occasion truck vaak een slimme optie. Hoge temperaturen en bijtende stoffen of dampen kunnen ervoor zorgen dat nieuwe trucks net zo snel verslijten als gereviseerde trucks. Branches met zware omstandigheden zijn bijvoorbeeld de visserij, de vleesindustrie, landbouw en afval en recycling.

Tekst

Beperkt budget

Als u een beperkt budget heeft, kunt u met een gereviseerde gebruikte truck beschikken over een truck van goede kwaliteit tegen een lagere kostprijs.

Grootte van de truckvloot

Naast bovenstaande voordelen, hebben gereviseerde trucks ook een nadeel ten opzichte van nieuwe trucks. Nieuwe trucks hebben, afhankelijk van de inzet-omstandigheden, een langere levensverwachting dan gereviseerde occasion trucks. Als u een grote truckvloot heeft, kan het interessanter zijn om te kiezen voor nieuwe trucks met een langere levensduur.

(Gewenst) imago

U kunt uw duurzame imago kracht bijzetten door te kiezen voor gereviseerde occasion trucks als alternatief voor nieuwe trucks.

Hoge kwaliteit

Gereviseerde occasion trucks zijn gebruikt, maar voldoen door de grondige revisie vaak wel aan dezelfde eisen als nieuwe trucks. Er zijn verschillende merken en labels die gereviseerde trucks aanbieden tegen een gunstige prijs, die van goede kwaliteit zijn. Zo beschikken de gereviseerde gebruikte trucks van Motrac bijvoorbeeld over het Linde approved-kwaliteitslabel. Dit betekent dat de trucks na de revisie dezelfde prestaties leveren als nieuwe trucks, waardoor u op voorhand weet dat u een kwalitatief goede aanschaf doet.

Tekst

Vraag onze gratis whitepaper aan

Duurzame keuzes kunnen dus ook kostenbesparend zijn, waardoor zowel uw bedrijf als het milieu profiteert. Wij helpen u graag om keuzes te maken die zowel uw bedrijf als het milieu ten goede komen. Bent u geïnteresseerd in meer tips om duurzaam te besparen op uw truckvloot. Vraag onze gratis whitepaper aan.