Tekst

Waarom de Linde Hydrostaat?

Al bijna 70 jaar is de Linde Hydrostaat een ongeslagen succes. In vrijwel iedere Linde heftruck met een verbrandingsmotor tot 18 ton zit een Linde Hydrostaat als aandrijving. Dit is wat de Linde Hydrostaat zo uniek in de markt maakt:

  • Gaat gemiddeld 20.000 draaiuren mee

Een heftruck met een Linde Hydrostaat gaat gemiddeld 20.000 draaiuren mee. Eén draaiuur staat gelijk aan 50 gereden kilometers met een auto. Dat betekent dus dat een heftruck met een Linde Hydrostaat gemiddeld 1 miljoen kilometers mee kan! (In vergelijking: andere merken gaan gemiddeld maar 9.000 draaiuren mee).

  • Innovatie door eigen beheer

De Linde Hydrostaat is in eigen beheer van Linde. Het Hydrostatische systeem is in de afgelopen jaren continu doorontwikkeld. Inmiddels is er een vierde generatie hydrostatische heftruck. Het basisprincipe achter de hydrostatische aandrijving is echter nog altijd gelijk. De nieuwste innovatie is de overstap van de hoge naar lage snelheidsmotoren. Hierdoor is het gehele systeem efficiënter én stiller! Het toerental van de hydromotoren was eerder 3.500 rpm. Dit is nu teruggebracht tot 170 rpm. Daarnaast zijn de motoren nu geïntegreerd in een onderhoudsvrije, compacte aandrijfas.

  • Precieze handling én korte reactietijd

Het 2-pedalensysteem zorgt ervoor dat de heftruck direct reageert op voor- en achteruitrijden. Door het 2-pedalensysteem is veranderen van rijrichting moeiteloos. De Hydrostaat heeft een 100% koppeling aan de oliestroom. Hierdoor reageert de heftruck direct wanneer de snelheid of de stroomrichting verandert. De overbrenging is 1-op-1, waardoor er dus minder energieverlies is. Dit maakt een heftruck met hydrostaat aandrijving uitermate geschikt voor kort cyclisch werk, zoals bij het laden en lossen van vrachtwagens.

Voordelen van de Linde Hydrostaat

  • Hoge reactiesnelheid

Wanneer de pedalen los gelaten worden, komt de olie stil te staan, waardoor de heftruck dus stil zal staan. Deze gesloten olie kringloop is dus ook 100% functioneel als rem!

  • Veilig parkeren

Doordat een Hydrostaat op deze manier stil komt te staan, kan de truck ook eenvoudig overal geparkeerd worden, hij rolt niet zomaar weg.

  • Lage onderhoudskosten

De Hydrostaat heftruck heeft géén koppeling, versnellingsbak of separate remmen. Dit komt door de rechtstreekse koppeling van de pomp aan de hydromotoren via flexibele hydrauliekslangen. Doordat deze onderdelen afwezig zijn, betekent dit dat ze ook niet onderhouden hoeven te worden. Dit resulteert voor Linde in de laagst mogelijke onderhoudskosten in de heftruckmarkt. Een extra voordeel van dit onderhoudsarme aandrijfsysteem is dat de Linde Hydrostaat hierdoor ook uitermate geschikt is in stoffige, vuile of vochtige omstandigheden.

  • Veel vermogen

Door de Hydrostaat wordt de olie in de heftruck in beweging gebracht en overgebracht van de pomp naar de hydrostatische rijmotoren.

  • Weinig slijtagedelen

De Linde Hydrostaat heeft minder bewegende onderdelen dan de hydrodynamische aandrijvingen die de meeste andere concurrerende heftrucks hebben. Bijvoorbeeld in de vorm van tandwielen en andere mechanische overbrengingen.

  • Veilig, snel en schokloos wisselen van rijrichting

Door de 100% koppeling van de Hydrostaat aan de oliestroom, reageert de truck direct als de snelheid of stroomrichting verandert. Dit zorgt ervoor dat u veilig, snel en schokloos van rijrichting kunt wisselen.

  • Nauwkeurig te bedienen met 2-Pedalensysteem

De Hydrostaat heftruck heeft twee pedalen: een voor vooruit en een voor achteruit. Hiermee bepaalt de chauffeur niet enkel de rijrichting, maar ook de oliestroom. Dit zorgt voor een op de millimeter nauwkeurig beheersbare aandrijving.

  • Lange afstanden & kort cyclisch werk

De Hydrostaat heftruck kan met gemak lange afstanden rijden op hoge snelheid door de koppeling van de Hydrostaat aan de oliestroom. Maar ook is ze uitermate geschikt voor kort cyclisch werk, zoals het laden en lossen van vrachtwagens. Hierbij verandert de chauffeur veelvuldig van rijrichting en dankzij het 2-pedalensysteem gaat dit moeiteloos.

  • Krachtig & robuust

De Linde Hydrostaat is zeer geschikt voor de handling van zware materialen, bijvoorbeeld in de steen-, beton- en aluminiumindustrie. Wist u dat er zelfs Linde trucks zijn die, ondanks de zware omstandigheden in de aluminiumindustrie, al 32.000 draaiuren (dat staat gelijk aan 1,6 miljoen kilometers) op de teller hebben staan?!

  • Laag brandstofverbruik
Tekst

Werking Linde Hydrostaat

De Hydrostaat van Linde bestaat uit axiaal liggende plunjerpompen. Onder hoge druk spuiten deze plunjerpompen de olie tussen de kop van de plunjerpomp en de swashplate. Hierdoor ontstaat er een oliefilm tussen de swashplate en messing kop wat slijtage voorkomt. Door de Hydrostaat wordt de olie in de heftruck in beweging gebracht. Zo wordt de olie overgebracht van de pomp naar de hydrostatische rijmotoren. U kunt gelijktijdig rijden én heffen door het Linde 2-pedalensysteem. U kunt dus vol gas heffen, maar langzaam rijden. Het toerental hoeft niet naar beneden wanneer u wilt heffen. Bij andere merken heftrucks is dit niet mogelijk.

Heftrucks met de Linde Hydrostaat

De unieke Linde Hydrostaat is te vinden in de diesel, lpg en zware heftrucks. Met de hydrostatische aandrijving zijn de compacte diesel en lpg heftrucks van Linde met afstand de zuinigste in de markt en daarmee uniek.

Linde diesel en LPG heftrucks

Linde diesel en LPG heftrucks

- Hefvermogen van 1.4 - 8 ton
- Zuinigste heftrucks in de markt
- Lage uitstoot

Linde zware heftrucks

Linde zware heftrucks

- Hefvermogen 10 - 18 ton
- Onderhoudsvriendelijk
- Laag brandstofverbruik

Ontstaan van de Linde Hydrostaat

In 1842 werd Carl von Linde geboren in Berndorf, Duitsland. Op de middelbare school kwam hij regelmatig bij de Kempten katoenfabriek. De krachtige machines die hier gebruikt werden, wekte Carl’s interesse in technologie en hij besloot om engineering te gaan studeren aan het Polytechnikum in Zürich, Zwitserland.

Het begin: de eerste koelkast
In 1865 begon Carl von Linde zijn carrière als engineer en in 1872 werd hij professor in de Mechanische Engineering aan de Technische Universiteit van München.

Hij was zeer geïnteresseerd in koeltechnieken en in 1874 ontwierp hij de eerste koelmachines, waarna al snel een tweede (1875) en derde versie (1878) op de markt kwamen. Er ontstonden samenwerkingen met grote bierbrouwerijen, waaronder Heineken in Rotterdam.

Tekst

Ontstaan van het bedrijf Linde

In 1878 richtte Linde het bedrijf 'Gesellschaft für Linde’s Eismaschinen' op. Tijdens de ‘grote depressie’ verwierf het Gesellschaft een internationale positie. De winters werden warmer, waardoor de vraag naar het koelen van producten, met name bier, toe nam. Het bedrijf Linde breidde uit en richtte zich ook op ontwikkeling van gas. De overkoepelende naam Linde Company ontstond.

Tractoren en motoren
Als entrepreneur zag Linde ook op andere gebieden kansen. In 1904 richtte hij met Hugo Güldner 'Güldner Motoren-Geschellschaft mbH' op. In 1908 werd Linde Company gedeeltelijk eigenaar van Güldner Motoren en in 1929 nam Linde het bedrijf volledig over. Begin jaren ‘30 richtte het bedrijf zich op de productie van tractoren, naast het ontwerpen van motoren. In de fabriek in Aschaffenburg ontwierpen zij daarnaast ook compressie onderdelen voor de Linde koelkasten.

Lancering van de Hydrostaat
Het ontstaan van de Hydrostaat gaat terug naar 1956. Destijds liep de verkoop van tractoren terug en besloot Linde op zoek te gaan naar een nieuw type motor. Zo werd in 1956 de Hydrostaat gelanceerd, welke in de Güldner Hydrocar geplaatst werd.

Vanaf dit moment werd de Hydrostaat een van de speerpunten van Linde. Ook de daaropvolgende modellen heftrucks werden voorzien van de Hydrostatische aandrijving. De eerste heftruck met Hydrostatische aandrijving was de Hubtrack H3K. Deze heftruck werd gepresenteerd op de Hannover Messe en was een ware primeur. Inmiddels heeft de Linde Hydrostaat haar 60-jarige bestaan gevierd. Nog altijd is de Linde Hydrostaat een ongeslagen, technologisch succes wat staat voor innovatie van topkwaliteit.

Tekst

Bekijk hoe de Linde Hydrostaat werkt

Video thumbnail

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Wilt u een vrijblijvend advies of wilt u meer informatie over de Linde hydrostaat?
Laat uw gegevens achter en één van onze experts neemt spoedig contact met u op.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.