Zaterdag 1 juni a.s. kunnen heftruckchauffeurs uit heel Nederland deelnemen aan het nationaal kampioenschap heftruckrijden van Motrac. De HeftruckCup, die dit jaar al voor de 13e keer georganiseerd wordt, omvat zowel enkele theorievragen als verschillende praktijkproeven. De kandidaten die deze uitdagingen het snelste en correct uitvoeren, gaan door naar de finale om onderling te bepalen op welke podiumplek ze terecht komen. Daarnaast zijn deze drie verzekerd van een plek in de NationsCup, die in het najaar in Aschaffenburg (DE) bij Linde Material Handling zal plaatsvinden.
Tekst

Snelheid en behendigheid zijn belangrijke criteria tijdens de HeftruckCup. De man of vrouw die zich 1 juni de 'Beste heftruckchauffeur van Nederland' wil noemen, moet dan ook op beide vlakken uitblinken. Naast de praktijkproeven wordt de kennis van de chauffeurs getest tijdens de theoretische veiligheidstest. De deelnemers die aan het einde van de dag de laagste totaaltijden achter hun naam hebben staan, mogen onder aanmoediging van familie, vrienden en collega’s nog een laatste keer hun kunsten tonen tijdens de finale. Spant het er bij de voorrondes om wie doorgaat naar de finale, dan wegen de resultaten van de theorievragen mee voor een finaleplek.

Tickets voor internationaal kampioenschap in Duitsland

In de even jaren wordt in het Duitse Aschaffenburg – vestigingsplaats van Linde Material Handling – ook de NationsCup georganiseerd, het internationale kampioenschap heftruck rijden. De top 3 van de Nederlandse HeftruckCup zal ons land mogen vertegenwoordigen op dit evenement, waar meerdere Europese landen aan deelnemen. Onder het toeziend oog van de meegereisde supporters, maar ook van zo’n 20.000 andere toeschouwers en 5 televisiezenders, mogen de deelnemers in teamverband uitmaken welk land zich 2 jaar lang het beste heftruckland mag noemen.

Inschrijven nog mogelijk tot 15 mei

Heftruckchauffeurs die aan de HeftruckCup deel willen nemen, kunnen zich inschrijven op de website van Motrac: https://www.motrac.nl/nl/heftruckcup-2024

Behendigheidsproef op de HeftruckCup 2023